LKQ Europe je premašio predviđanja marže EBITDA za drugu polovinu 2020. godine

EBITDA 2020

LKQ Europe je premašio predviđanja marže EBITDA za drugu polovinu 2020. godine

Naš evropski segment snažno je završio drugu polovinu godine, sa segmentom EBITDA marže od 8,9%, iznad raspona od 8,0% do 8,5%, koji je prezentovan na LKQ Danu za investitore održanom u septembru 2020. godine.

Cug, Švajcarska. Korporacija LKQ (Nasdaq:LKQ) saopštila je, 18. februara 2021. godine, rezultate za četvrti kvartal i kompletnu 2020. godinu, koji odražavaju kontinuirano poboljšanje poslovne i bilansne produktivnosti te daljnje smanjenje dugovanja, uprkos ublaženim trendovima prihoda na mnogim tržištima, kao posljedicu ograničenja mobilnosti zbog pojave virusa Covid-19.

Dominik Zarkone, predsjednik i glavni izvršni direktor korporacije je ovim povodom rekao: “Ponovo smo ostvarili snažne kvartalne rezultate, u okviru kojih je zarada u četvrtom kvartalu 2020. godine druga najviša kvartalna zarada i najviša zarada u četvrtom kvartalu u istoriji kompanije. Naš evropski segment snažno je okončao drugu polovinu godine sa maržom EBITDA segmenta od 8,9%, što je iznad raspona od 8,0% do 8,5%, koji je prezentovan na našem Danu za investitore održanom u septembru 2020. godine. Dok gledamo godinu pred nama, uvjeren sam da snaga naših poslovnih aktivnosti, bilans i slobodni tok gotovine stavljaju LKQ u poziciju stabilnog rasta i stvaranja vrijednosti za naše dioničare.”

Prihod u četvrtom kvartalu 2020. godine bio je 2,95 milijardi dolara, što je smanjenje od 1,9% u poređenju sa 3,01 milijardom dolara iz četvrtog kvartala 2019. godine. Prihod za cijelu 2020. godinu bio je 11,6 milijardi dolara, što je smanjenje od 7,0% u poređenju sa 12,5 milijardi dolara u istom periodu 2019. godine.

LKQ Europe, podružnica LKQ Corporations, dobro je upravljala uticajima Covid-19 od početka pandemije, zahvaljujući jasnoj usredsređenosti na stabilan lanac snabdijevanja i strogo upravljanje troškovima od početka krize, kao i zbog stalnog napretka u sprovođenju programa 1 LKQ Europe.

“Naš glavni fokus tokom pandemije bio je zdravlje i sigurnost naših 26.000 radnika u Evropi. Od prvih dana pojave pandemije bili smo spremni da zaštitimo naše poslovanje, radnike i klijente. Zbog uticaja Covid-19 na naše poslovanje, brzo smo primijenili dosljedne mjere smanjenja troškova i uspjeli riješiti gotovo sve strukture troškove. Naši timovi su nastavili da se u potpunosti koncentrišu na naše klijente, kako bismo im pružili podršku tokom vremena punog izazova. Gledajući u budućnost, očekujemo oporavak počevši od drugog kvartala 2021. u Evropi, u zavisnosti od napredovanja u vakcinaciji. Godina 2021. biće važna za našu evropsku integraciju”, rekao je Arnd Franc, predsjednik Uprave LKQ Europe.

Prihod LKQ Europe u četvrtom kvartalu 2020. godine bio je 1,43 milijarde dolara, što je rast od 0,6% u poređenju sa 1,42 milijarde dolara iz četvrtog kvartala 2019. godine. Prihod za cijelu 2020. godinu bio je 5,49 milijardi dolara, što je smanjenje od 5,9% u poređenju sa 5,83 milijarde dolara u istom periodu 2019. godine. Ciljana marža EBITDA segmenta za Evropu data na danu za investitore održanom 10. septembra 2020. godine, ostaje nepromijenjena.

O kompaniji LKQ Europe

LKQ Europe, podružnica LKQ Corporation, sa sjedištem u Zugu, Švicarska, vodeći je distributer zamjenskih dijelova za automobile, komercijalna i industrijska vozila u Evropi. Trenutno zapošljava oko 26.000 ljudi u više od 20 evropskih zemalja, s mrežom od 1.000 poslovnica i prihodom od više od 5,49 milijardi dolara u 2020. godini. Organizacija snabdijeva oko 100.000 nezavisnih radionica u više od 20 država.

Grupu sačinjavaju Euro Car Parts, Fource, RHIAG Group, Elit, Auto Kelly, STAHLGRUBER Group, kao i Atracco, kompanija specijalizovana za recikliranje. LKQ, takođe, posjeduje i manji udio u kompaniji Mekonomen. SiM Impex iz Banjaluke je dio ove velike svjetske korporacije od 2017. godine i predstavlja lidera u distribuciji rezervnih dijelova, opreme i kozmetike za putnička i laka komercijalna vozila na tržištu BiH.

Dodatne informacije, audio snimak poziva u vezi sa zaradom u četvrtom kvartalu i 2020. godini, kao i prateća slajd prezentacija mogu se pronaći na adresi www.lkqcorp.com u odjeljku Odnosi sa investitorima.

/ Aktuelnosti / Oznake: , , ,

Podijeli članak

Komentari

Još nema komentara

Ostavi poruku

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *