NEXEN TIRE nagrađen sa dvije Red Dot nagrade

simimpex-nexen-reddot-award

NEXEN TIRE nagrađen sa dvije Red Dot nagrade

NEXEN TIRE, vodeći svjetski proizvođač guma, objavio je da su njihova dva proizvoda – N’Blue 4Season 2 i N’blue 4Season Van – u kategoriji za dizajn, nagrađeni prestižnom njemačkom nagradom Red Dot Awards 2022.

N’Blue 4Season 2 je guma za sva godišnja doba koja se posebno ističe u različitim vremenskim uslovima, od ljetne kiše do zimskog snijega. Kroz širok spektar žlijebova za jednostavnu drenažu vode na mokrim putevima i finim dizajnom šara u obliku slova „V“ poboljšane su performanse na mokrim i snježnim putevima, u odnosu na proizvode prve generacije.

Rameni blok gume urađen je 3D tehnologijom koja povećava krutost za stabilne performanse u svim vremenskim uslovima, a dizajn ruba gume je oštro nazubljen i efikasno poboljšava performanse kočenja na snijegu.

N’blue 4Season Van je guma za sva godišnja doba posebno dizajnirana za laka komercijalna vozila. Da bi se obezbijedila stabilna vožnja čak i po lošim vremenskim uslovima i jače performanse na snijegu, primjenjuju se široki uzdužni i poprečni žlijebovi, za jednostavnu drenažu na mokroj površini puta i šara u obliku talasa.

Optimalni dizajn šara gaznog sloja ravnomjerno prianja za kolovoz i tako se sprečava abnormalno habanje, a primijenjena je i ojačana struktura i izdržljiva smjesa, s obzirom na velika opterećenja lakih komercijalnih vozila.

Nakon Japan Good Design Awards 2021, proizvod je prepoznat po svojoj konkurentnosti u dizajnu od strane najprestižnije institucije za dodjelu nagrada za dizajn, osvojivši glavnu nagrdu na Red Dot Design Awards (G-Mark).

U međuvremenu, nagrađeni proizvod N’Blue 4Season 2 biće predstavljen na predstojećem događaju Tire Cologne 2022.

Podijeli članak

Komentari

Još nema komentara

Ostavi poruku

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *