Nexen Tire proširuje prisustvo u prvoj ugradnji u Evropi sa 2020 Volkswagen Golf

Nexen-prva ugradnja-golf

Nexen Tire proširuje prisustvo u prvoj ugradnji u Evropi sa 2020 Volkswagen Golf

(SEOUL, Južna Koreja, jul 2020) – Svjetski proizvođač pneumatika Nexen Tire objavio je početak snabdjevanja pneumatika N’blue S i WINGUARD Sport 2 za prvu ugradnju (OE) u sljedećoj generaciji vozila Volkswagen Golf.

  • N’blue S i WINGUARD Sport 2 ugrađene na Volkswagen Golf 8. generaciju
  • N’blue S nudi optimalnu potrošnju goriva i minimalni nivo buke; WINGUARD Sport 2 obezbjeđuje optimalno upravljanje i kočione performanse u različitim uslovima

Golf je najprodavaniji “hatchback” iz Volkswagen grupe, svjetska prodaja preko 35 miliona vozila od prvog pojavljivanja 1974. Golf je prepoznatljiv kao primjer za kompaktna porodična vozila, zbog svoje praktičnosti i voznih performansi, stoga je uticajni lider svjetskog tržišta “hatchback” vozila.

Volkswagen Golf konstantno bilježi stabilnu prodaju tokom godina, jedan od najprodavanijih na svjetskom tržištu. Posljednji model, koji će biti opremljen Nexen pneumaticima predstavlja 8. generaciju, koja je doživjela potpuni redizajn u odnosu na prethodnu.

N’blue S pruža minimalni otpor kotrljanja, stoga je namijenjen za vozila visokih performansi koja polažu pažnju na ekološki aspekt. Ovi pneumatici pružaju odličnu drenažu i kočione performanse, sa jednostavnijim dezenom gaznog sloja. Kao prvi pneumatik koji je usvojio Nexen Sidewall Aero Dynamic tehnologiju, N’blue S garantuje bolju kilometražu uz smanjeni nivo buke.

WINGUARD Sport 2 je zimski pneumatik dizajniran da obezbijedi osjećaj stabilnosti u vožnjii čak i na snježnoj i poleđenoj podlozi. Ovaj pneumatik nudi konstantno visoke upravljačke i kočione performanse, kako na vlažnoj, tako i na suvoj podlozi. U pitanju je premium “alpine” pneumatik koji je dizajniran za zimske uslove vožnje kod “sedan” i sportskih vozila.

N’blue S će se ugrađivati u dimenziji 205/55R16 91V, a WINGUARD Sport 2 u dvije dimenzije: 195/65R15 91H i 205/55R16 91H.

Nexen Tire već isporučuje OE pneumatike za Volkswagen automobile, uključujući modele: Jetta, Polo i T-Roc. Dodavanjem Volkswagen Golf svojoj listi, kompanija Nexen Tire je povećala svoj OE portfolio.

Kompanija Nexen Tire je pojačala svoje prisustvo i konkurentnost na evropskom tržištu, uspostavljanjem evropskog prodajno – razvojnog centra u Njemačkoj, kao i otvaranjem fabrike u Češkoj Republici u avgustu prošle godine.

Nexen Tire će nastaviti da širi OE portfolio kroz poboljšane tehnologije i garanciju kvaliteta.

 

O kompaniji Nexen Tire

Nexen Tire, osnovan 1942. godine, je svjetski proizvođač pneumatika sa sjedištem u Južnoj Koreji. Nexen Tire je jedan od svjetskih najbrže rastućih proizvođača, koji trenutno posluje u oko 150 zemalja širom svijeta i posjeduje četiri fabrike – dvije u Južnoj Koreji (Yangsan i Changnyeong), jedna u Kini (Qingdao). Posljednje otvorena fabrika u Češkoj Republici, u gradu Zatec, počela je sa radom 2019. godine. Nexen Tire proizvodi pneumatike za putnička, SUV i laka komercijalna vozila, koristeći naprednu tehnologiju i dizajn. Nexen Tire je veoma fokusiran na UHP segment pneumatika, koji je zasnovan na upotrebi naprednih tehnologija. Nexen Tire snabdjeva OE pneumatike za prvu ugradnju svjetskim proizvođačima vozila širom svijeta. U 2014. godini, kompanija Nexen Tire osvojila je dizajnersku nagradu kao jedno od 4 svjetski najbolja dizajnerska rješenja. Za više informacija, možete da posjetite web sajt: https://www.nexentire.com/international/

/ Aktuelnosti / Oznake: , , ,

Podijeli članak

Komentari

Još nema komentara

Ostavi poruku

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *