Model Nexen N’FERA Sport ostvario je ocjenu kao “veoma preporučljiv” po AutoBild magazinu

WEB vijest_nexen_simimpex

Model Nexen N’FERA Sport ostvario je ocjenu kao “veoma preporučljiv” po AutoBild magazinu

Premium ljetni pneumatik Nexen N’FERA Sport nastavlja sa odličnim rezultatima testova praćenja performansi sprovedenih od strane eminentnih evropskih automobilskih magazina.

(Seul, Južna Koreja, 12.03.2020.) – Globalni proizvođač pneumatika Nexen Tire objavio je da je njihov pneumatik N’FERA Sport dobio ocjenu kao “veoma preporučljiv” na testiranju ljetnih pneumatika koje je sproveo vodeći njemački automobilski magazin AutoBild.

Njemački AutoBild je poznat kao vodeći automobilski magazin u Evropi, zajedno sa ADAC Motorwelt. Visoko cijenjeni auto magazini održavaju različita testiranja performansi na proizvodima koji su vezani za automobile, a koji su dostupni u Evropi, a rezultate testiranja objavljuju svojim čitaocima.

AutoBild je sproveo test na 245/45 R18 ljetnim pneumaticima 50 glavnih brendova koji se trenutno prodaju u Evropi. Pneumatici su montirani na BMW serije 5 i krenuli sa prvom fazom testiranja kočionih performansi na mokroj i suvoj podlozi. Top 20 proizvoda je ušlo u finalnu fazu testiranja upravljačkih performansi, trošenja, buke i stabilnosti tokom vožnje.

Nexen N’FERA Sport, proizveden u evropskoj fabrici, pokazao je snagu u različitim kategorijama da bi postigao ukupno 6. mjesto i dobio visoku ocjenu kao “veoma preporučljiv” pneumatik.

N’FERA Sport je ostvario jake ocjene na stabilnosti tokom vožnje kako na mokroj, tako i na suvoj podlozi, a takođe je ostvario pozitivan rezultat na testu kočenja. Najvažnija za pneumatik bila je kategorija testiranja nivoa buke, u kojoj je Nexen bio na vrhu liste sa 66.6 dB.

“Veoma smo ponosni na niz priznanja koje je model N’FERA Sport dobio u vodećim evropskim testovima performansi pneumatika”, izjavio je Travis Kang, CEO kompanije Nexen Tire. “Naša kompanija je posebno počastvovana da smo nadmašili svakog konkurenta u kategoriji testiranja nivoa buke, kojoj svi evropski proizvođači automobila pridaju ogroman značaj, sa akcentom na očuvanje okoline ekspanzijom električnih vozila.”

Na vrhu dostignuća na testiranju pneumatika od strane AutoBild, Nexen Tire je takođe proglašen za visoki kvalitet i tehnološku savršenost svojih proizvoda dobijanjem ocjene “preporučljiv”, ili većih ocjena na različitim testovima performansi sprovedenim od strane uticajnih auto magazina kao što su: ADAC Motorwels (Germany), TCS (Switzerland), ÖAMTC (Austria), Za Rulem (Russia).

***

O kompaniji Nexen Tire

Kompanija Nexen Tire, osnovana 1942. godine, je svjetski proizvođač pneumatika sa sjedištem u Južnoj Koreji. Nexen Tire, jedan od najbrže rastućih proizvođača pneumatika, trenutno radi u 150 zemalja širom svijeta i četiri svoje fabrike – dvije u J. Koreji (Yangsan, Changnyeonng), jedna u Kini (Qingdao). Najnovija fabrika u Češkoj Republici (Žatek) počela je sa radom 2019. godine. Nexen Tire proizvodi pneumatike za putnička, SUV i laka teretna vozila primjenom najnovijih tehnologija i dizajna. Kompanija je takođe fokusirana na proizvodnju UHP pneumatika, baziranoj na naprednoj tehnologiji. Nexen Tire obezbeđuje pneumatike za prvu ugradnju (OE) svjetskim proizvođačima vozila u različitim državama širom svijeta. Godine 2014., kompanija Nexen Tire osvojila je top 4 glavne nagrade dizajnerskih rješenja po prvi put među vodećim svjetskim proizvođačima pneumatika.

Za više informacija posjetite: www.nexentire.com/international/

/ Aktuelnosti / Oznake: , ,

Podijeli članak

Komentari

Još nema komentara

Ostavi poruku

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *