Nexen Tire premium N’FERA Sport za novi Porsche Panamera

nexen tire panamera-web aktuelnost (1)

Nexen Tire premium N’FERA Sport za novi Porsche Panamera

(SEOUL, Korea, April, 2021.) – Nexen Tire, jedan od vodećih svjetskih proizvođača pneumatika, objavio je da će se N’FERA Sport u dimenzijama 265/45 R19 105Y XL i 295/40 R19 108Y XL naći kao prva ugradnja na drugoj generaciji vozila Porsche Panamera.

Nexen N’FERA Sport je evropski premium sportski pneumatik koji omogućava odlične performanse preko 3+1 širokih kanala i asimetričnog dezena pogodnog za brzu vožnju, uz odlične performanse na mokroj i suvoj podlozi.

Osim toga, pomoću bočnih 3D žljebova, znatno se poboljšava stabilnost i vozne performanse tokom vožnje pri velikim brzinama, kroz optimizaciju dezena i upotrebom novih smjesa koje povećavaju prianjanje i kočionu silu.

Veoma smo uzbuđeni što nastavljamo naše OE partnerstvo sa vodećim proizvođačem luksuznih vozila Porsche”, izjavio je Trevis Kang, predsjednik kompanije Nexen Tire.“Nexen Tire ima viziju da raste kao svjetski proizvođač pneumatika, što se manifestuje savršenim dizajnom i tehnologijom, kao i brigom o kupcima i lokalnim zajednicama u kojima poslujemo.

Koristeći OE partnerstvo sa Porsche, Nexen Tire planira niz marketinških kampanja da pojača premium imidž Nexen pneumatika.

U međuvremenu, N’FERA Sport je prepoznata po svojim odličnim performansama od strane vodećih evropskih automobilskih magazina kao što su: ACE Lenkrad, AUTOBILD, ADAC Motorwelt (Njemačka), TCS (Švajcarska), i ÖAMTC’s Auto Touring (Austrija). N’FERA Sport je u njihovim testovima performansi dobila odličan pregled i preporuke.

Ovaj premijum pneumatik je nagrađen glavnom nagradom u kategoriji dizajna proizvoda na dodjeli Red Dot Design Awards 2020.

 

O kompaniji Nexen Tire

Nexen Tire, osnovan 1942. godine, je svjetski proizvođač pneumatika sa sjedištem u Južnoj Koreji. Nexen Tire je jedan od svjetski najbrže rastućih proizvođača, koji trenutno posluje u oko 150 zemalja širom svijeta i posjeduje četiri fabrike – dvije u Južnoj Koreji (Yangsan i Changnyeong), jedna u Kini (Qingdao). Posljednje otvorena fabrika u Češkoj Republici, u gradu Zatec, počela je sa radom 2019. godine. Nexen Tire proizvodi pneumatike za putnička, SUV i laka komercijalna vozila, koristeći naprednu tehnologiju i dizajn. Nexen Tire je veoma fokusiran na UHP segment pneumatika, koji je zasnovan na upotrebi naprednih tehnologija. Nexen Tire snabdijeva OE pneumatike za prvu ugradnju svjetskim proizvođačima vozila širom svijeta. U 2014. godini, kompanija Nexen Tire osvojila je dizajnersku nagradu kao jedno od 4 svjetska najbolja dizajnerska rješenja. Za više informacija posjetite: https://www.nexentire.com/international/

Podijeli članak

Komentari

Još nema komentara

Ostavi poruku

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *