Prvi kompaktni električni SUV Tonale opremljen ljetnim NEXEN TIRE pneumaticima ultra visokih performansi N’FERA Primus

nexen-alfa-romeo-tonale

Prvi kompaktni električni SUV Tonale opremljen ljetnim NEXEN TIRE pneumaticima ultra visokih performansi N’FERA Primus

NEXEN TIRE, vodeći svjetski proizvođač guma, objavio je da je izabran za originalnu opremu posljednjeg modela Tonale, proizvođača automobila Alfa Romeo.

Tonale je prvi električni SUV brenda Alfa Romeo koji, pored konvencionalnih motora sa unutrašnjim sagorjevanjem, nudi blage hibridne i plug-in hibridne modele. Na prednjoj strani nalazi se neponovljivi „Trilobo“ i prepoznatljiva maska Alfa Romeo „Scudetto“ što predstavlja centralni fokus. Prednja svjetla „3+3“, sa novom full-LED adaptivnom matricom, dočaravaju ponosni izgled konceptualnog automobila SZ Zagato ili Proteo. Takođe ima prepoznatljiv točak sa klasičnih 5 rupa.

NEXEN TIRE će isporučivati pneumatike N’FERA Primus, koji se proizvode u evropskim pogonima kompanije u Češkoj kao gume za nove automobile. Pneumatike karakteriše odlična drenaža i stabilna vožnja čak i pri maksimlanoj brzini od 300 km/h.

Pored toga, široki žljeb od 3+1 nudi odlične performanse drenaže za sprečavanje akvaplaninga čak i pri velikim brzinama, a pritom se uzima u obzir i zadovoljstvo korisnika.

Tri snažna rebra gazećeg sloja obezbjeđuju stabilnost tokom vožnje uz trenutnu upravljivost, a kroz poprečne žljebove postižu se odlične performanse kočenja i na suvoj i na mokroj podlozi, što im je donijelo glavnu nagradu na njemačkom IF Design Awards, jednom od tri najbolja svjetska takmičenja u dizajnu.

Kako bi povećao konkurentnost svog brenda, NEXEN TIRE će nastaviti da povećava ponudu potpuno novih guma brojnim proizvođačima premium automobila širom svijeta.

Na novu Alfa Romeo Tonale, N’FERA Primus će se ugrađivati u dimenzijama 215/60R17 96V i 235/50R18 97V.

/ Aktuelnosti / Oznake: , ,

Podijeli članak

Komentari

Još nema komentara

Ostavi poruku

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *